На Мукачівщині виявили зоопарк, де жорстоко поводились з тваринами

На Мукачівщині виявили зоопарк, де жорстоко поводились з тваринами
У результаті проведення заходів із запобігання правопорушень щодо жорстокого поводження з дикими тваринами працівники Державної екологічної інспекції в Закарпатській області встановили, що вже тривалий час на території приватного розважального комплексу в одному з населених пунктів Мукачівського району діяв зоопарк, в якому встановлено жорстоке поводження з дикими тваринами, які утримувалися в неналежних умовах (гімалайський ведмідь, пума та інші дикі тварини).

 

Зокрема, площа вольєра для утримання та розведення диких тварин (з розрахунку на одну особину) явно не відповідала встановленим нормам і була значно меншою. 

На місце пригоди ДЕІ викликали слідчо-оперативну групу працівників поліції, які повинні внести відомості в ЄРДР та відкрити кримінальне провадження. У разі доведення вини дикі тварини будуть вилучені. 

Звертають увагу, що під час відвідування подібних заходів варто пам’ятати, що мінімальні норми площ вольєрів для утримання диких тварин (на одну особину) повинні складати: собачих (вовки…), середні котячі (рисі, леопарди…) 100 кв. м., великі котячі (леви, тигри, ягуари…), ведмеді – 200 кв. м.

З рештою вимог можна ознайомитися за посиланням.

За вчинення такого порушення передбачена як адміністративна (ст. 89 КУпАП) так і кримінальна (ст. 299 ККУ) відповідальність, яка передбачає покарання до 8 років позбавлення волі.

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області

 

23 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів