На Закарпатті СБУ викрила агітатора, який закликав «віддати Закарпаття Угорщині»

На Закарпатті СБУ викрила агітатора, який закликав «віддати Закарпаття Угорщині»
Співробітники спецслужби викрили та блокували у Закарпатській області діяльність зловмисника, який агітував за прийняття рішень, що несуть загрозу територіальній цілісності України. За даними слідства СБУ, до злочину причетний 67-річний мешканець Берегівського району. 

 

В соцмережі Facebook він пропонував відділити територію Закарпаття від України та приєднати її до Угорщини. Ініційована Службою безпеки України лінгвістична експертиза підтвердила, що у його коментарях містилися заклики до порушення територіальної цілісності України.  Під час обшуків за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільні пристрої із доказами протиправної діяльності на шкоду державній безпеці України. Слідчі СБУ повідомили агітатору про підозру за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Матеріали справи скеровано до суду. Оперативні та слідчі дії проводилися Управлінням Служби безпеки України в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Пресслужба СБУ в Закарпатській області

 

23 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів