На 33,8 мільйонів гривень порушень виявили аудитори Закарпаття

На 33,8 мільйонів гривень порушень виявили аудитори Закарпаття
Працівники Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області упродовж січня – травня цього року охопили ревізіями, аудитами, моніторингами та перевірками закупівель 2,89 млрд грн.

 

Виявили порушень законодавства, які призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, – на 33,8 млн грн. Зокрема, на 21,7 млн грн – під час 13 ревізій і перевірок та на понад 12,1 млн грн – у ході 4 аудитів.

На понад 201,6 млн грн зафіксували фактів неефективних управлінських дій (рішень) або ж ризикових операцій, які призвели або можуть призвести до упущених вигод / недоотриманих доходів чи непродуктивних / зайвих витрат.

За результатами ревізій забезпечено відшкодування порушень, які призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів на 6,1 млн грн, а після аудитів отримано економічного ефекту на 38,4 млн грн. Пред’явлено 1 позов до суду щодо відшкодування втрат фінансових ресурсів.

Фахівці закарпатського Управління також попередили втрат на 61,4 млн грн за порушеннями, які виявили під час 56 моніторингів та 2 перевірок закупівель. Завдяки їхній фаховості відмінено 6 торгів загалом на 20, 4 млн грн та в 13 випадках замовник розірвав договори на 39,7 млн грн. Ще на 1,2 млн грн зменшено ціну за одним договором.

Правоохоронним органам передано матеріали 21 контрольних заходів, за результатами розгляду яких розпочато 9 досудових розслідувань та вручено 4 письмові повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. До наявних кримінальних проваджень долучено матеріали 5 заходів державного фінансового контролю.

За допущені фінансові порушення 48 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 4 посадовців – до дисциплінарної та 1 до матеріальної відповідальності.

  

Пресслужба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області

 

26 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів