У скансені відкрилася пленерна виставка до Дня Конституції України

У скансені відкрилася пленерна виставка до Дня Конституції України
26 червня у Закарпатському музеї народної архітектури та побуту відкрилася виставка «Моя земля – моє натхнення» учасників обласного пленеру, який відбувся у квітні в Ужгороді.

 

Виставка приурочена до Дня Конституції України.

Організатор виставки – КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради.

Понад двадцять робіт презентували 12 художників з різних куточків Закарпаття. Зокрема Ужгород представили заслужений художник України Василь Вовчок, Станіслав Андрієвський, Костянтин Ковган, Марта Цуга, Аркадій Мухомед’янов. Ужгородський район – Юрій Мушак (с. Ставне), Людмила Курта-Стегун (смт Середнє), Тетяна Дрогобецька (смт Чинадійово), місто Мукачево –  Ольга Фединишинець та Сандра Пренделович, Хустський район – Любов Матіко (с. Ільниця),  Христина Мельник (м. Іршава).

Відкрив виставку директор Закарпатського музею народної архітектури та побуту Василь Коцан.

В. о. директора КЗ "Обласний організаційно-методичний центр культури" Закарпатської обласної ради Ганна Дрогальчук поділилася враженнями від виставки і нагадала, що вона проходить у рамках проєкту "Майстри барвистої палітри", який започаткував Центр культури у 2015 році. Також подякувала Збройним силам України за можливість працювати, а митцям творчо розвиватися. "Приємно, – зазначила Ганна Дрогальчук, – що нам щоразу вдається відкривати нові таланти. Сьогодні знайомить нас із своїми графічними роботами молода художниця з міста Іршава Христина Мельник. До слова, днями вона відкрила свою персональну виставку в рідному місті. Здивував і Аркадій Мухомед’янов. Якщо на попередніх виставках він демонстрував свої акварельні роботи, то тепер виніс на розсуд глядачів картину, виконану олійними фарбами".

"З великим задоволенням беру участь у подібних заходах, – мовила Любов Матіко, – Адже це –нові зустрічі, приємні враження, позитивний досвід і головне – живе спілкування, яке надихає".

Більшість робіт передають атмосферу, яка панує у Закарпатському музеї народної архітектури та побуту. І це не дивно, адже під час весняного пленеру для роботи вони обрали саме  його.

Виставка надзвичайно світла і піднесена, адже кожна робота – це своєрідна сповідь, у якій митець зізнається у палкій любові до рідної землі.

 

Марина Офіцинська,

завідувач інформаційно-редакційного сектору

КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури»

Закарпатської обласної ради

 

 

 

 

27 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів