На Закарпатті затримали на хабарі в.о. керівника автошколи та адміністраторку сервісного центру МВС

На Закарпатті затримали на хабарі в.о. керівника автошколи та адміністраторку сервісного центру МВС
У Тячеві затримали в. о. керівника автошколи та адміністраторку місцевого територіального центру МВС за підозрою в одержанні хабаря у сумі 18 тис. грн за отримання водійського посвідчення. Про це Суспільному повідомила речниця Закарпатської обласної прокуратури Катерина Хижняк. Обом підозрюваним вже обрали запобіжні заходи: тримання під вартою з правом внесення застави та цілодобовий домашній арешт відповідно.

 

За словами речниці, керівник автошколи вимагав від подружжя хабар за вплив на прийняття рішення посадовими особами ТСЦ МВС щодо процесу одержання водійських посвідчень. За хабар він мав оформити жінці фіктивне навчання в автошколі, а також забезпечити успішне складання подружжям теоретичних і практичних іспитів. Загалом чоловік отримав 18 тисяч гривень.

"При цьому встановили причетність до злочинної діяльності й адміністратора ТСЦ МВС. Вона забезпечила доступ до екзаменаційного класу, що дало змогу під'єднати додаткове технічне обладнання до комп’ютера. За допомогою дистанційного доступу можна було надавати правильні відповіді на тестування, фальсифікуючи процес складання іспитів", — розповіла речниця.

Закарпатська обласна прокуратура

Якщо провина затриманих буде доведена, то чоловіку за зловживання впливом загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна, адміністраторці — за несанкціоноване втручання в роботу інформаційних автоматизованих систем, що призвело до підробки інформації — загрожує позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

 

29 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів