В Ужгороді започаткували більярдний турнір серед журналістів

В Ужгороді започаткували більярдний турнір серед журналістів
Перші змагання відбулися 2 липня у БК Buffalo. Вони мали статус благодійних і проводилися на честь воїнів ЗСУ. А приурочені були до міжнародного дня спортивного журналіста, -інформує Карпатський об`єктив.

 

Турнір вийшов всеукраїнським, оскільки його учасниками стали гравці з чотирьох областей України: Закарпатської, Львівської, Херсонської та Харківської. 11 любителів гри в більярд зібралися у дружній атмосфері, аби визначити сильніших. Рівень учасників був різний: для одних це були перші ігри у житті, для декого – повернення за стіл після тривалої перерви, а хтось постійно тренувався і мав нагоду продемонструвати набуті раніше навички.

Грали учасники за олімпійською системою на вибування, однак при одній поразці зберігався шанс повернутися в боротьбу за нагороди через «нижню сітку». Частина матчів проходила за переваги одного зі спортсменів, та було чимало поєдинків, які тримали в напрузі від перших і до останніх хвилин. Кожен викладався на максимум і прагнув продемонструвати якомога кращий результат.

Найвправнішими виявилися Володимир Тарасюк, Юрій Шипляк, Іван Кузьма та працівник «Карпатського об’єктива» В’ячеслав Стрібнєв. Саме вони й розіграли між собою комплект нагород.

У рамках 1/2 фіналу В’ячеслав Стрібнєв упевнено переміг Юрія Шипляка (2:0), а Іван Кузьма у напруженій боротьбі виявився сильнішим за Володимира Тарасюка (2:1). Фінал та гра за третє місце вийшли окрасою змагань, оскільки розгорнулася серйозна непоступлива боротьба за перемогу. Як це і належить матчам такої стадії змагань, переможці виявилися тільки в кінцівці протистоянь.

У підсумку тріумфатором змагань став В’ячеслав Стрібнєв, який у головному протистоянні турніру з рахунком 2:0 обіграв Івана Кузьму. У грі за третє місце (Володимир Тарасюк – Юрій Шипляк) точилася довготривала рівна боротьба й ніяк не вдавалося визначити переможця. У підсумку оргкомітетом змагань було прийнято рішення віддати обом спортсменам треті місця, оскільки ніхто з них того дня не заслуговував поразки.

Після завершення змагань володар трофею В’ячеслав Стрібнєв відзначив хорошу атмосферу, яка панувала в залі, й суперників, з якими йому довелося боротися.

«Емоції від турніру тільки позитивні, оскільки зумів перевірити свої сили на фоні інших гравців і досягти найвищого результату. Деякі матчі давалися легко, а от вирішальні були доволі складними. Суперники нав’язували серйозну конкуренцію і необхідно була вмикати свої максимальні можливості задля перемоги. Радий, що все склалося саме так і я зміг вибороти перше місце.

Також хотів би подякувати організаторам за таке дійство. Надіюсь, такі турніри відбуватимуться щорічно і кількість охочих грати в таку цікаву гру буде збільшуватися з кожним роком, а їхній рівень гри ставатиме дедалі сильнішим. Підтримав одразу ідею, щоб грошові призи задонатити військовим, які захищають нашу країну від російських окупантів. Адже вони роблять усе можливе і неможливе для нашої перемоги», – розповів переможець турніру.

Відзначимо, що всі зібрані кошти, а це 11 500 грн, будуть передані на потреби ЗСУ та сім’ям загиблих воїнів.

Організаторами змагань були ЗОО Профспілки працівників культури (голова – Наталія Товтин), ЗОО Національної спілки журналістів України (голова – Віталій Мещеряков) та Відокремлений підрозділ «Федерація спортивного більярду України в Закарпатській області» (керівник – Сергій Король) за участі Управління у справах КМС Ужгородської міської ради (начальниця – Алла Чернобук).

Олег МИКИТА

 

03 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів