Збитки на понад 14 млн грн: на Закарпатті судитимуть двох митників через незадекларовану техніку

Збитки на понад 14 млн грн: на Закарпатті судитимуть двох митників через незадекларовану техніку
Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо двох посадовців митниці, які попри військові дії в країні вирішили збагатитися, використовуючи свої повноваження. Обвинувальні акти направлені до суду.

 

Колишні заступник начальника митного поста «Лужанка» та головний держінспектор цього митного поста сприяли незаконному ввезенню до України вантажівки з електронікою відомої марки без сплати митних платежів.

Влітку 2022 року з Угорщини до України заїхала вантажівка з електронікою відомої американської марки вартістю понад 87 млн гривень. Загалом вона перевозила більше 3 тис. одиниць техніки відомого бренду: мобільні телефони, планшети, смартгодинники, ноутбуки та навушники.

Працівники митниці пропустили авто через так званий «зелений коридор» та засвідчили відсутність товару, який підлягає декларуванню та сплаті митних платежів. Таким чином до державного бюджету не надійшло понад 14 млн грн. податків та зборів.

Проте, за сприяння ДБР, усю незаконно ввезену техніку було вилучено та передано на потреби ЗСУ.

Ексзаступника начальника митного поста обвинувачують у службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України), а колишнього головного державного інспектора – у зловживанні владою, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років. Обоє обвинувачених звільнені з роботи в митному органі.

ДБР

 

04 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів