Судитимуть мешканця Закарпаття, який за 9 тис. доларів хотів переправити через кордон ухилянта (ФОТО)

Судитимуть мешканця Закарпаття, який за 9 тис. доларів хотів переправити через кордон ухилянта (ФОТО)
Скеровано до суду обвинувальний акт щодо жителя Ужгородського району за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

 

Слідством встановлено, що обвинувачений намагався збагатитися шляхом незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків до країн ЄС. Для цього знайшов «клієнта» та погодився за 9000 доларів США сприяти внесенню його даних до системи «Шлях». Закарпатець надав чоловіку усі необхідні поради та вказівки щодо способу переправлення, спілкування з представниками ДПСУ та подальших дій.

Громадянина викрили «на гарячому» на початку травня, саме при одержанні грошових коштів. Наразі обвинувальний акт щодо нього скеровано до Ужгородського міськрайонного суду, який вже призначив підготовче засідання у провадженні.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу 4 відділу 6 управління Департаменту військової контррозвідки СБУ та Мукачівського прикордонного загону.

Закарпатська обласна прокуратура

 

06 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів