Перед судом постане держреєстратор, яка незаконно передала у приватну власністю 1,4 гектари комунальної землі в Ужгороді

Перед судом постане держреєстратор, яка незаконно передала у приватну власністю 1,4 гектари комунальної землі в Ужгороді

 

Нещодавно слідчі Головного управління Нацполіції в Закарпатській області викрили черговий факт незаконного виведення земельної ділянки з комунальної у приватну власність. Йдеться про відрізок землі, площею 1,4 га, що розташований неподалік Слов’янської набережної в Ужгороді.

У ході розслідування поліцейські встановили, що одну з ключових ролей у злочині відіграла 39-річна посадовиця з Тячівщини.

Будучи державним реєстратором жінка добре усвідомлювала, що взяті нею у обробку папери є підробленими. Однак, незважаючи на відсутність відповідної документації про проведення земельних торгів чи судових рішень, фігурантка внесла до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно інформацію про припинення права власності на землю законного її власника, тобто громади.

У результаті протиправних дій 1,4 га землі в обласному центрі Закарпаття перейшли у власність приватного підприємства.

Слідчі поліції Закарпаття, за оперативного супроводу УСБУ області, провели низку заходів, у результаті яких зібрали докази причетності фігурантки до даного правопорушення. На підставі зібраної інформації зловмисниці, за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, слідчі раніше повідомили про підозру за ч. 3 ст. 362 Кримінального кодексу України, тобто Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї.

Зараз у поліції вже сформували обвинувальний акт, який скерували для судового розгляду.

Відповідно до санкції інкримінованої статті держреєстратору загрожує до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

07 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів