В Ужгороді визначили переможців премії імені Петра Скунця в галузі літератури і краєзнавства

В Ужгороді визначили переможців премії імені Петра Скунця в галузі літератури і краєзнавства
Переможців премії імені Петра Скунця в галузі літератури і краєзнавства визначили на засіданні конкурсної комісії в Ужгородській міській раді. За це рішення ще мають проголосувати на сесії Ужгородської міської ради.

 

Начальниця управління у справах культури, молоді та спорту Алла Чернобук представила видання, що надійшли для участі в конкурсі, творчі характеристики авторів, відгуки, а також протоколи засідань організацій, які подали кандидатури конкурсантів.

Зокрема, у номінації «Краєзнавча література» подали дві книги:

– Борис Жулканич, Людвіг Філіп, Людмила Сахарова «Ужгородський некрополь Калварія. Відкрита книга пам’яті» / Ужгород: ТОВ «РІК-У», 2022. – 192 с.: фото;

– Василь Коцан, Тетяна Сологуб-Коцан «…А я свою вишиванку д’серцю пригортаю …» /Ужгород: Видавництво Олександри Гаркуші, 2023. – 164 с.: іл. – Текст укр. та англ.

У номінації «Альбомне видання» представили книгу:

– Людмила Корж-Радько. Альбом «Людмила Корж-Радько» / Ужгород: Видавництво Олександри Гаркуші, 2022. – 200 c.: іл.

В обговоренні взяли участь члени комісії: заступник голови Закарпатської організації НСПУ, керівник Народного музею літератури Закарпаття Василь Густі, депутатка Ужгородської міської ради Олена Камінська, заслужена журналістка України, дослідниця минувшини Ужгорода Тетяна Літераті, директорка Ужгородської публічної бібліотеки Людмила Ленарт. Також онлайн долучилася проректорка Закарпатської академії мистецтв, літературознавиця Наталія Ребрик.

Відповідно до рішення членів комісії, оскільки в номінації «Художня література» не висунули жодної книги, а інші є вартісними та відповідають положенню про премію, зокрема популяризують Ужгород та край, достойними перемоги визнали всі три подані видання.

Крім того, оскільки відповідно до положення премія є персональною, організації, які подавали кандидатів, визначили як претендентів Бориса Жулканича та Василя Коцана.

Нагадаємо, міська премія імені Петра Скунця в галузі літератури і краєзнавства присуджується щорічно, починаючи із 2017 року, нагороджують переможців грошовою премією у 20 000 гривень до Дня Ужгорода, який відзначаємо у другу суботу та неділю вересня.

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

 

13 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів