На Закарпатті запрацює Школа експортера (ФОТО)

На Закарпатті запрацює Школа експортера (ФОТО)
Концепцію навчально-тренінгової платформи сьогодні презентували на круглому столі в Ужгороді.

 

Начальниця управління регіонального розвитку департаменту економічного та регіонального розвитку Закарпатської ОВА Ельвіра Лесишин розповіла, що Школу планують запустити вже у жовтні цього року.

«Навчально-тренінгова платформа буде поділена на два рівні – “BASIC” та “PRO”. Взяти участь онлайн та офлайн зможуть як експортери-початківці, так і досвідчені експортери, котрі прагнуть розширити свою присутність на іноземних ринках збуту», – зазначила Ельвіра Лесишин.

За її словами, представники бізнесу зможуть безоплатно отримати фахові теоретичні знання, засвоїти практичні навички й удосконалити вже здобуті. Учасники проєкту також ознайомляться з реальними кейсами успішного експортоорієнтованого бізнесу. 

Школа експортера діятиме за підтримки ПРООН в Україні в межах Проєкту «Підтримка інклюзивного розвитку в Україні через зв’язок експортної стратегії, регіонального розвитку та Цілей сталого розвитку», що фінансується урядом Німеччини. Така ініціатива безпосередньо сприятиме розвитку підприємництва, регіональної економіки, зростанню обсягів виробництва суб?єктів господарювання, зокрема й обсягів експорту.

«Наше основне завдання – сприяти розвитку економіки України. Якщо торік ми працювали з викликами, з якими зіткнулася наша країна, то сьогодні вже починаємо працювати над її відновленням і подальшим розвитком. Просування експорту – один з інструментів, який нам у цьому допоможе», – переконана регіональна координаторка ПРООН Есма Умерова. 

В обговоренні функціонування майбутньої Школи експортера, її теоретичного та практичного наповнення взяли участь представники профільних підрозділів ОВА, місцевого бізнесу, АРР «Закарпаття», митної та податкової служб, УжНУ та інші.

Закарпатська ОВА

 

13 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів