На Закарпатті спинили водія, який у стані сп'яніння перевозив трьох неповнолітніх дітей

На Закарпатті спинили водія, який у стані сп'яніння перевозив трьох неповнолітніх дітей
4,39 проміле алкоголю, що майже у 22 рази перевищує допустиму норму, виявили у 39-річного закарпатця, який перевозив неповнолітніх дітей у Тячівському районі. Інцидент трапився у ніч на 18 липня. Прикордонники Мукачівського району відділу Тячів на контрольному посту зупинили автомобіль, яким керував закарпатець, — повідомила Суспільному речниця загону Леся Федорова.

 

За її словами, водій чинив злісну непокору прикордонникам та нецензурно висловлювався. Також чоловік мав ознаки алкогольного сп’яніння, тож на місце події прикордонники викликали поліцейських.

"У салоні позашляховика знаходилося троє неповнолітніх дітей. Як виявилося, їх водій підібрав дорогою, щоб довезти додому у сусіднє село. В автівці правоохоронці виявили пусті пляшки від алкоголю та відірваний бампер", — додала речниця.

Водія освідчили — у його крові виявили 4,39 проміле, що майже у 22 рази перевищує допустиму норму.

Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України/Facebook

Що загрожує водію

За керування у стані алкогольного сп'яніння патрульні поліцейські на водія склали адмінпротокол. Покарання, яке передбачає стаття 130 КУпАП — 17 тисяч гривень штрафу та позбавлення права керувати на термін в один рік. Автомобіль у закарпатця вилучили.

Прикордонники на водія склали адмінпротокол за злісну непокору законному розпорядженню чи вимозі працівнику Державної прикордонної служби України (ст.185-10 КУпАП). За такі дії передбачений штраф — від 850 до 1700 грн або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

Речниця додала, від початку 2023 року прикордонники Мукачівського загону на понад 80 людей склали адмінпротоколи за злісну непокору.

 

19 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів