До 7 років ув’язнення засуджено мешканця Київщини, який напав із ножем на закарпатця

До 7 років ув’язнення засуджено мешканця Київщини, який напав із ножем на закарпатця
За публічного обвинувачення Рахівського відділу Тячівської окружної прокуратури мешканця Київської області засуджено до 7 років ув’язнення за умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 121 КК України).

 

Йдеться про подію, яка трапилася у смт. Ясіня в серпні минулого року. Між обвинуваченим і перехожим чоловіком випадково зав’язався конфлікт, що переріс у бійку. Нападник дістав кишеньковий розкладний ніж і вдарив ним опонента в живіт. Після цього намагався втекти, однак це помітили місцеві жителі, затримали його та передали поліцейським.

Чоловік лише частково визнав вину у скоєному. Призначаючи покарання, суд врахував і те, що громадянин раніше судимий за крадіжки, однак всіляко ухилявся від відбування покарання. Зокрема, змінював місце свого проживання, знаючи, що вирок щодо нього набув законної сили.

Обвинувачений намагався уникнути відповідальності і за напад на закарпатця та певний час перебував у розшуку. З початку 2023 року він перебуває під вартою, там знаходитиметься і до набрання рішенням Рахівського районного суду законної сили.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

 

19 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів