1000 грн та 200 доларів: двоє закарпатців намагались виїхати з України за допомогою хабарів

1000 грн та 200 доларів: двоє закарпатців намагались виїхати з України за допомогою хабарів
Двоє закарпатців призовного віку намагались виїхати з України за допомогою хабарів через КПП "Тиса", що на кордоні з Угорщиною.

 

Про це повідомили на сторінці Західного регіонального Управління Держприкордонслужби України.

Обидва інциденти сталися на КПП "Тиса" 20 липня. У першому випадку на виїзд з України прямував 38-річний закарпатець. Чоловік стверджував, що супроводжує 74-річну жінку, яка потребує постійного стороннього догляду.

"Він не зміг надати на контроль документ, який це підтверджує. Коли прикордонники проінформували чоловіка, що йому буде відмовлено у пропуску, водійка автомобіля, яким той прямував на виїзд з України, вклала у паспортний документ 1000 гривень та запропонувала їх правоохоронцям", — йдеться у повідомленні.

Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України/Facebook

В другому випадку на виїзд з України прямував закарпатець з 50-річнийм чоловіком.

"Запропонував нарядові за свій безперешкодний пропуск через кордон як супроводжуючого 50-річного хворого знайомого 200 доларів США", — йдеться у повідомленні.

В обох випадках на місце події викликали співробітників Нацполіції. Закарпатці у супроводі слідчо-оперативних груп вибули до відділків поліції для надання пояснень.

За пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі передбачена відповідальність — 17000 до 68000 гривень штрафу або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

 

21 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів