Відео, в якому підозрюваний у торгівлі людьми закарпатець розповідає про "продаж дітей на органи" вивчатиме прокуратура

Фото: Держприкордонслужба України — Західний кордон/Facebook
Фото: Держприкордонслужба України — Західний кордон/Facebook
Працівники Закарпатської обласної прокуратури опрацьовують відео, на якому закарпатець, підозрюваний у торгівлі людьми, розповідає про "продаж дітей на органи". Про це Суспільному телефоном розповіла речниця Закарпатської обласної прокуратури Катерина Хижняк.

 

Відео опубліковане на каналі одеського блогера Станіслава Домбровського з'явилося на Youtube 28 липня. На ньому закарпатець, якому інкримінують замах на торгівлю людьми, упродовж понад 20-ти хвилин начебто зізнається у тому, що "хотів продати дітей на органи" та розповідає про "спробу продати 11-місячну дитину в Європу за 25 тисяч доларів".

Скрін з відео на Youtube-каналі Стаса Домбровського

Згодом, відео на своїй сторінці у Facebook поширив Перечинський міський голова Іван Погоріляк, прокоментувавши матеріал: "Тепер справа за правоохоронцями та судом".

Речниця Закарпатської обласної прокуратури телефоном розповіла Суспільному, що відео опрацьовують працівники відомства в межах існуючого кримінального провадження. А інформацію, яку поширили у матеріалі – вивчають.

Що відомо про справу

43-річного закарпатця затримали за підозрою в організації продажу однорічної дитини за кордон наприкінці червня у пункті пропуску "Малі Селменці". Чоловіку повідомили про підозру та обрали запобіжний захід. Тоді підозрюваного взяли під варту з можливістю внесення 1 млн 6,5 тис. грн застави. Закарпатська обласна прокуратура оскаржила рішення Ужгородського міськрайонного суду. 10 липня підозрюваний вийшов з-під варти під заставу.

13 липня Закарпатський апеляційний суд розглянув скаргу обласної прокуратури та задовольнив її частково. Прокурори на засіданні вимагали збільшити заставу до 3 млн грн. Чоловіка взяли під варту у залі суду. Там він перебуватиме і надалі, якщо не внесе заставу у повному розмірі. У справі триває досудове розслідування.

Суспільне Закарпаття

 

30 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів