З початку року на Закарпатті зафіксували 5 випадків укусів змій (ВІДЕО)

З початку року на Закарпатті зафіксували 5 випадків укусів змій (ВІДЕО)
На Закарпатті водяться п'ять видів змій, з них лише одна – отруйна, гадюка карпатська. В літню пору, особливо у сезон відпочинку на природі нам варто знати як уберегтись від неприємної зустрічі із змією, та як діяти, якщо вас все ж таки вкусив плазун.

 

устріти непрохану гостю можна будь де – біля річки, у місцях відпочинку, у парку чи навіть вдома. Науковці кажуть, зустріти гадюку – рідкість, адже трапляються вони тільки на високогір’ї. На Закарпатті немає агресивних змій, які кидаються на людей. Найчастіше плазуни кусають внаслідок того, що на них наступають.

В літню пору, особливо у сезон відпочинку на природі нам варто знати як уберегтись від неприємної зустрічі із змією. І якщо вже так сталося, що змія вкусила – треба знати як надати першу медичну допомогу. Дуже популярною порадою в таких випадках є відсмоктування отрути з рани, однак медики не впевнені в її дієвості, і закликають не займатися подібним самолікуванням, а звертатися за кваліфікованою допомогою. Варто зазначити,що з моменту укусу до моменту клінічних проявів симптомів проходить від 20 до 40 хвилин. Тож будьте обережними і пам’ятайте, що змії – це частина живої природи. Їх активність час від часу підвищується,тому варто бути обачними під час прогулянок.

М-студіо

 

30 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів