На Закарпатті за матеріалами СБУ судитимуть «посадовця» окупаційної влади рф

На Закарпатті за матеріалами СБУ судитимуть «посадовця» окупаційної влади рф
На Закарпатті за матеріалами СБУ судитимуть «посадовця» окупаційної влади рф на тимчасово захоплених територіях Херсонщини.

 

Слідчі Управління СБУ в Закарпатській області зібрали беззаперечні докази добровільної співпраці з ворогом начальника так званої «адміністрації територіального управління Тарасівського сільського поселення», незаконно створеного окупантами на території Скадовського району Херсонщини.

За даними СБУ, гауляйтер добровільно перейшов на сторону ворога ще з початку повномасштабного вторгнення зс рф на територію України.

Отримавши фейкову посаду, він почав активно налагоджувати роботу та закликав мешканців с. Тарасівка співпрацювати з представниками окупаційної адміністрації.

Заручившись підтримкою збройних сил рф та російських спецслужб, він погрожував фізичною розправою Тарасівському сільському голові, силоміць відібравши у нього ключі від приміщення адмінбудівлі сільської ради.

Також зловмисник проводив активну агітацію серед наших громадян під час незаконного референдуму з «приєднання» Херсонщини до рф.

Слідчі СБУ оголосили колаборанту про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу  України (колабораційна діяльність, добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади).

Матеріали справи разом з обвинувальним актом скеровано до суду.

СБУ попереджає: кожен, хто перейшов на бік ворога, неодмінно буде покараний за законом.

Викривали зрадника співробітники СБУ в Херсонській області. Досудове розслідування за даним фактом здійснювали слідчі Управління СБ України в Закарпатській області під процесуальним керівництвом Закарпатської обласної прокуратури.

Пресслужба УСБУ в Закарпатській області

 

31 серпня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів