Закарпатська обласна станція переливання постійно потребує крові всіх груп

Закарпатська обласна станція переливання постійно потребує крові всіх груп
50 донорів здали кров 26 вересня в Закарпатській обласній станції переливання. Як розповіла виконувачка обов'язків директора закладу Мирослава Хрипак, впродовж минулого тижня кров здали понад 100 людей. Наразі в закладі бракує крові усіх груп.

 

 

Іван — донор. Чоловік здає кров кілька разів на рік. Каже: робить це, аби таким чином перевірити стан здоров'я. "Буду сподіватися, що моя кров принесе комусь користь. Намагаюся регулярно, хоча б декілька разів на рік. Заодно є можливість додатково перевірити свої аналізи, дізнатися рівень гемоглобіну в крові, дізнатися рівень цукру, зробити інші аналізи. Таким чином поєднати хорошу річ із корисним для себе", — розповів чоловік.

"Віддаючи свою кров можна вберегти чиєсь життя. Як казав і Ціцерон, і Платон, і Сократ, що найбільша цінність людського життя в тому, що ми можемо служити іншим. І що може бути більшою службою іншим, ніж здати їм частинку себе. Приходьте здавайте кров, допомагайте нашим військовим і всім тим, хто постраждав від такого горя, яке є в нашій державі", — каже донор Володимир.

Упродовж минулого тижня в Закарпатську обласну станцію переливання крові прийшли понад 100 донорів. Розповіла виконувачка обов'язків директора закладу Мирослава Хрипак. Каже: наразі не вистачає крові усіх груп. "Запрошуємо всіх людей від 18 до 60 років завітати до нас у заклад. На сьогоднішній день у нас є потреба у всіх групах крові всіх резусах плюс і мінус і від першої по четверту. Чекаємо на донорів наших із 9 до 14 години. Універсальними донорами є донори з І(-) групою, але на сьогоднішній день нам потрібні усі групи крові", — додав чоловік.

26 вересня здати кров в Закарпатську станцію переливання прийшли 50 донорів.

 

28 вересня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів