Митний сканер у дії: майже 600 одиниць техніки на 20 млн грн дістали закарпатські митники із тайників рейсового автобуса

Митний сканер у дії: майже 600 одиниць техніки на 20 млн грн дістали закарпатські митники із тайників рейсового автобуса
Як вже повідомляла Закарпатська митниця, сьогодні вранці (12.10) на митному посту «Ужгород-автомобільний» інспектори-пошуківці виявили у рейсовому автобусі кілька сховок із прихованою сучасною імпортною технікою. Її намагалися завезти з Євросоюзу житель Закарпаття, повертаючись додому на рейсовому автобусі в якості водія.

 

Спочатку митники виявили кілька тайників під панелями з конструктивними порожнинами та декоративної обшивки в салоні автобуса, де заздалегідь було приховано понад чотири сотні новеньких мобільних телефонів різних торгових марок та моделей.

Згодом транспортний засіб скерували на перевірку стаціонарною скануючою системою NUTECH, яка на постійній основі розміщена у міжнародному автомобільному пункті пропуску «Ужгород-Вишнє Нємецьке». Результат не забарився! Ще кілька тайників виявили на моніторі митники, в яких було приховано ще 150 шт техніки.

Приміром, одну партію мобілок довелось виймати із отвору для подачі хімічних речовин та води, а також баці для відходів туалету транспортного засобу. Іншу частину ґаджетів ділки приховали від митного контролю у паливному баку,  під задніми сидіннями пасажирів у підлозі, а також – у верхній частині кабіни водія у порожнинах за електрогодинником та термометром.

         Щоб дістатись до всіх виявлених сховок, інспекторам-пошуківцям довелось демонтувати декоративні частини автобуса, насосу для подачі води в бак, а от з-під підлоги виймали за допомогою технічних засобів митного контролю (викруток, оглядового дзеркала, ліхтарика).

Загалом виявлено 541 шт мобільних телефонів торгових марок та моделей Xiaomi Redmi, Apple Iphone та 20 планшетів. Їх приблизна вартість сягає близько 20 млн грн (!). До слова, серед товарної контрабанди – понад дві сотні мобілок останньої моделі iPhone 15 Pro. Варто зазначити, що на вітчизняному ринку ціна одного такого телефону коливається від 1,5 до 2 тис доларів.

Наразі від гр.України відбирається пояснення та фіксуватиметься порушення митних правил за ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Дана стаття передбачає штраф у розмірі 100% вартості предметів правопорушення та їх конфіскацію.

Прихована техніка буде тимчасово вилучена до рішення суду.

 

Пресслужба Закарпатської митниці

 

14 жовтня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів