Загиблого на війні гіда Тараса Гайдука зобразили у мініскульптурці "Екскурсовод"

Загиблого на війні гіда Тараса Гайдука зобразили у мініскульптурці "Екскурсовод"
Вона стала 61-ю в Ужгороді

 

На вулиці Ольбрахта в Ужгороді, біля ботанічного саду УжНУ, відкрили мініскульптуру «Екскурсовод». Це вже 61-а скульптурка у місті, вона присвячена усім екскурсоводам, гідам та гірським провідникам. Нову міні-скульптурку відкрили в пам’ять про загиблих на російсько-українській війні гідів – Тараса Гайдука, Івана Дівинця та Богдана Ходанича, а також на честь усіх екскурсоводів, які зараз служать в ЗСУ та захищають Україну від росіян. Прообразом для скульптурки став гід Тарас Гайдук, пам’ятник відкрили у його день народження – 24 жовтня. Автор – скульптор Роман Мурник.

Як повідомив zaholovok.com.ua  президент Закарпатської туристичної організації, «професор з окопів» Федір Шандор, скульптура встановлена на функціональній велопарковці біля ботанічного саду, яка виготовлена у вигляді гірських вершин, що символізують всі шість двотисячників Українських Карпат. Гід знаходиться на найвищій вершині, до якої веде драбина з восьма перекладинами, що символізують вічність подяки і пам’яті.

Екскурсовод, радник міського голови Мукачева з питань туризму Олександр Шершун,  шістдесят перша ужгородська міні-скульптурка присвячена пам’яті трьох загиблих гідів-військових із Закарпаття – Тараса Гайдука, Івана Дівинця та Богдана Ходанича,  а також на честь всіх гідів та екскурсоводів, які зараз у війську – це Михайло, Ігор, Владислав, Руслан, Михайло, Анатолій, Федір, Михайло, Констянтин, Орест, Андрій, які служать у ЗСУ.

Бронзова мініскульптура, де екскурсовод біля кам?яних мурів проводить екскурсію, зображує Тараса Гайдука, який загинув у бою за Україну і якому сьогодні, 24 жовтня, виповнилося б 33 роки.

 

27 жовтня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів