Від 7 до 9 років позбавлення волі загрожує закарпатцям, які займалися переправленням через кордон військовозобов’язаних чоловіків

Від 7 до 9 років позбавлення волі загрожує закарпатцям, які займалися переправленням через кордон військовозобов’язаних чоловіків

 

Трьох організаторів переправлення військовозобов’язаних чоловіків через кордон затримала на Закарпатті спільна міжвідомча група у складі співробітників Головного оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону, управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області та відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП України в Закарпатській області, за процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони.
У рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст. 332 КК України, зловмисників заскочили на гарячому, коли ті саме везли автомобілем одного чоловіка призовного віку з метою його подальшого переправлення через українсько-румунський кордон.
За задумом ділків, перетинати держрубіж їх «клієнт» мав річкою Тиса, глибина якої на сьогоднішній день сягає чотирьох метрів.
Переправників затримали 7 листопада 2023 року на відстані 500 метрів до кордону. Ними виявились двоє жителів Рахівщини 53 та 57 років. Від свого «підопічного» вони планували отримати 3000 тисячі доларів. У визначену суму входили «послуги» з доставки до кордону, надання місця проживання та забезпечення гідрокостюмом.
Закарпатців затримали у порядку ст. 208 КПК України. Наразі їм вже вручили повідомлення про підозру у вчиненні злочину.
Якщо вину підозрюваних доведуть у суді, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років, інформує пресслужба Мукачівського прикордонного загону.
 

 

10 листопада 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів