Удар по бійцях 128-ї Закарпатської бригади: міністр оборони розповів про результати перевірки

Удар по бійцях 128-ї Закарпатської бригади: міністр оборони розповів про результати перевірки
Міністерство оборони вже знає похвилинно, що сталося в день, коли під час урочистого шикування загинули бійці 128-ї окремої гірничо-штурмової Закарпатської бригади.

 

Міністр Рустем Умєров повідомив, що йому доповіли про результати перевірки обставин ракетного удару.

«Так – там справді зібрали бійців у дворі будинку, щоб нагородити. Було проігноровано всі правила маскування. Поруч припаркували більше десяти автомобілів. В цей час у небі був російський безпілотник-розвідник. Його зафіксували. Повітряну тривогу оголосили по всій області. Військових попередили про сектор, в якому працює ворожий БПЛА. Як тільки зафіксували ракетний пуск, поширили сигнал «ракетна небезпека». На місці нагородження, жодних централізованих безпекових заходів вжито не було», – розповів він.

Слідство у цій справі триває, додав Умєров. Він повідомив, що доручив Генштабу перевірити виконання протоколів безпеки у підрозділах.

Як ми інформували, 3 листопада росія завдала ракетного удару по розташуванню бійців 128-ї бригади  в одному з прифронтових сіл Запорізької області. У цей момент там відбувалося шикування для нагородження військових.

 

14 листопада 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів