У четвер в Ужгороді відбудеться зустріч із відомими літераторами Романом Гораком та Олександром Масляником

Про це повідомляє Громадський інформаційний центр.

 

У четвер, 16 листопада, о 17.00, в Закарпатській обласній універсальнійнауковій бібліотеці імені Ф.Потушняка відбудеться зустріч із двома відомими львів’янами - Романом Гораком та Олександром Масляником.

Роман Горак – людина-легенда, один із найплідніших сучасних письменників України. Відомий насамперед своїми біографічними творами про Івана Франка, Василя Стефаника, Маркіяна Шашкевича, Леся Мартовича, Богдана Лепкого, Андрія Шептицького, Квітку Цісик та багатьох інших. Причому кожна його книжка – це біографічне дослідження, що спирається на власні знахідки в архівах.

За десятитомну працю про Івана Франка у 2011 році удостоєний Національної премії імені Т.Шевченка. Окрім того, він є автором біографічних п’єс, які з успіхом йдуть у театрах України, а також автор сценаріїв документальних фільмів. Чверть століття очолював Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка. В Ужгороді відомий письменник-біографіст виступить уперше.

Натомість журналіст і письменник Олександр Масляник є на Закарпатті частим гостем, адже народився у Рахові. Є автором багатьох книжок художньої прози, поезії та публіцистики. Відомий наш земляк у Львові і як редактор краєзнавчих журналів, в яких чимало пише про рідну Гуцульщину. Є упорядником та видавцем понад двох десятків видань, з яких чимало стосується Закарпаття. Обидва гості представлять свої останні новинки.

Модератор зустрічі – закарпатський письменник і журналіст Олександр Гаврош.

 

15 листопада 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів