На Закарпатті обрали перші ЦНАПи для впровадження онлайн-суду

На Закарпатті обрали перші ЦНАПи для впровадження онлайн-суду
Для участі в пілотному проєкті «Електронний суд у ЦНАПі» на першому етапі відібрали центри в Рахові та Солотвині. Про це за результатами робочої поїздки областю повідомив заступник голови ОВА Олександр Пацкан.

 

За його словами, наш регіон стане першим в Україні, де в окремих спеціально обладнаних приміщеннях ЦНАПів буде можливість приєднатися до судового засідання в режимі відеоконференцзв’язку, обмінятися необхідними процесуальними документами. Зі створенням цифрового підпису, ідентифікацією та іншими можливими труднощами допоможуть працівники центрів

 Особливості впровадження проєкту під час візиту до Рахова й Солотвина заступник голова ОВА Олександр Пацкан та очільниця Закарпатського апеляційного суду Ганна Фазикош обговорили з керівниками центрів і громад.

 «Це буде новий досвід для всіх нас і новий крок у розвитку електронного судочинства на Закарпатті та в Україні загалом. Завдяки втіленню цього проєкту, зокрема й у гірських населених пунктах, краяни матимуть зручний доступ до правосуддя», – зауважив Олександр Пацкан.

Також він додав, що дистанційний суд у пілотних центрах надання адмінпослуг планують запустити в перші місяці наступного року, при цьому мережу таких осередків у регіоні надалі збільшуватимуть.

 Олександр Пацкан подякував голові апеляційного суду Ганні Фазикош, керівникам ЦНАПів і громад, які вирішили взяти участь у проєкті, за співпрацю та висловив сподівання, що спільна робота принесе багато користі мешканцям області й матиме хороший кінцевий результат.

Ініціативу втілюють у межах Меморандуму, який підписали Закарпатська обласна державна адміністрація, Закарпатський апеляційний суд та Державна судова адміністрація України.

Закарпатська ОВА

 

28 листопада 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів