1500 доларів з особи за можливість незаконно потрапити до Румунії: на переправленні військовозобов’язаних викрили матір і сина

1500 доларів з особи за можливість незаконно потрапити до Румунії: на переправленні військовозобов’язаних викрили матір і сина
Про це інформує прокуратура Закарпатської області.

 

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури на Берегівщині матері та її сину повідомили про підозру в організації незаконного переправлення групи осіб через державний кордон із корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що особи налагодили схему заробітку за рахунок осіб, які мають намір протиправно покинути територію України. Підозрювані підшукали двох «клієнтів», яких за 1500 доларів США з особи мали переправити до Румунії в обхід офіційних пунктів пропуску. Мати з сином забрали військовозобов’язаних на Мукачівщині та на автомобілі «BMW» відвезли на територію Берегівського району. Звідти і розпочинався їх маршрут, для проходження якого залучили і місцевого мешканця, що мав виконувати роль провідника.

Вчора переправників викрили та затримали правоохоронці в с. Неветленфолу. Встановлено, що раніше таким чином підозрювані вже переправляли за кордон двох осіб, від яких одержали 3000 доларів США.

Наразі триває робота над притягненням до кримінальної відповідальності усіх причетних до злочину осіб. Досудове розслідування здійснює ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу співробітників відділу міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області та Мукачівського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

28 листопада 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів