Як допомогти домашнім квітам перезимувати: 5 нюансів, які має пам’ятати кожен

Кімнатні квіти потребують особливого догляду в зимовий період.

 

Рослини зазнають великого стресу через зменшення сонячного світла, вологості та зміни температури. Господарі мають забезпечити сприятливі умови для розвитку вазонів протягом холодної пори року.

OBOZ.UA знайшов дієві поради, які допоможуть впоратись з цим. Багато кімнатних рослин звикли до тропічного клімату, тому різка зміна погодних умов негативно впливає на них.

Зволоження

Взимку квіти починають рости повільніше через зменшення сонячного світла. Їм потрібне час, щоб адаптуватися до умов та зібрати сили для наступного цвітіння. Тому скоротіть полив, щоб рослині було легше перезимувати.

Світло

Достатня кількість світла – це найважливіша умова для розвитку та росту квітів. Знайдіть місце у квартирі, куди найбільше потрапляє сонячних променів. Також ви можете купити спеціальну лампу для вирощування рослин.

Температура

Температура повітря не повинна бути нижче +15 градусів за Цельсієм. Уникайте гарячих батарей та сильних протягів.

Добрива

Взимку також варто припинити часто підживлювати ґрунт у вазонах. В цей період рослина не потребує великої кількості поживних речовин.

Шкідники

Протягом холодної пори року ретельно обдивляйтесь кімнатні квіти, щоб вчасно виявити шкідників або появу хвороби. Тому що в цей час рослина слабка та беззахисна.

 

08 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів