За матеріалами закарпатського управління СБУ до 15 років тюрми засуджено колаборантку на Луганщині

За матеріалами закарпатського управління СБУ до 15 років тюрми засуджено колаборантку на Луганщині
Завдяки доказовій базі Служби безпеки до тюремного ув’язнення засуджено 46-річну мешканку м.Луганськ, яка обійняла посаду «начальника відділу виконавчої служби Станично-Луганського районного управління юстиції так званого міністерства юстиції лнр».

 

За даними спецслужби, зрадниця сприяла окупаційному режиму. Зокрема, організовувала і контролювала виконання т.зв. «законодавства лнр», взаємодіяла від імені створеного окупантами органу з т.зв. «судовими та правоохоронними органами лнр».

Колаборантку визнано винною за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) та ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Судовий розгляд здійснювався у порядку спеціального судового провадження, за відсутності обвинуваченої.

Строк відбування покарання обчислюватиметься з моменту її фактичного затримання.

Наразі вирок, згідно з вимогами Кримінального процесуального кодексу, не набрав законної сили. Заходи з викриття зловмисниці проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Спеціальне досудове розслідування проводили слідчі Управління СБУ в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, інформує пресслужба УСБУ в Закарпатській області.

 

10 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів