До уваги експортерів та перевізників, які планують перетинати кордон через п/п «Чоп – Захонь»!

До уваги експортерів та перевізників, які планують перетинати кордон через п/п «Чоп – Захонь»!
Останнім часом у пункті пропуску «Чоп – Захонь», що на українсько-угорському кордоні, спостерігається негативна тенденція зі зменшення кількості прийнятих угорською стороною великогабаритних транспортних засобів.

 

Це пов'язано насамперед із відсутністю експедиторських організацій у пункті пропуску «Захонь», що на угорській стороні. Саме там здійснювалося оформлення транзитних документів Т1 на вантажі, які ввозили великогабаритні автомобілі на територію ЄС через зазначений пункт пропуску.

Враховуючи, що більшість перевізників здійснювали оформлення документів Т1 у пункті пропуску "Захонь" на угорській стороні, то велика кількість транспортних засобів була повернута угорською стороною на територію України через відсутність оформлених Т1.

Тож з метою уникнення випадків повернення транспортних засобів угорською стороною та стабілізації ритмічності приймання транспортних засобів митними органами Угорщини, звертаємо увагу експортерів та перевізників на необхідності оформлення документів Т1 у внутрішніх митницях одразу при оформленні експортних митних декларацій.

Пресслужба Закарпатської митниці

 

12 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів