Пасажирка рейсового автобусу хотіла завезти з Євросоюзу небезпечні психотропи

Пасажирка рейсового автобусу хотіла завезти з Євросоюзу небезпечні психотропи
Про це інформує Закарпатська митниця.

 

 У результаті вжитих спільних заходів із правоохоронцями, кінологічна команда Закарпатської митниці упередила незаконне ввезення на митну територію України небезпечної психотропної речовини, яку переміщували через кордон у рейсовому автобусі.

Це сталося ще минулими вихідними (09.12.) на митному посту «Тиса», що на кордоні з Угорщиною. Так, здійснюючи перевірку та митний контроль рейсового автобусу за міжнародним маршрутом «Ліберець-Хмільник», інспектор-кінолог разом зі своїм чотирилапим вихованцем Нордом (бельгійська вівчарка) виявили у 42-річної пасажирки 4 зіп-пакети з кристалоподібною речовиною білого кольору, за зовнішніми ознаками схожою на психотропну речовину метамфетамін.

Після зважування встановлено, що загальна вага брутто виявленої речовини становить понад 45 гр.

За даним фактом Закарпатська митниця направила до правоохоронних органів повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки злочину за ст. 305 Кримінального кодексу України.

Довідково: після вживання метамфетаміну розвивається важкий психоз та інші психічні захворювання. Ця особливість призвела до включення метамфетаміну до списку психотропних речовин, обіг яких суворо заборонений.

 

 

13 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів