На Закарпатті зростає попит на газифіковане житло: в АТ «Закарпатгаз» працюють, щоб спростити і пришвидшити процедуру отримання документів

На Закарпатті зростає попит на газифіковане житло: в АТ «Закарпатгаз» працюють, щоб спростити і пришвидшити процедуру отримання документів
Про це інформує пресслужба АТ «Закарпатгаз».

 

Спростити та пришвидшити процедуру отримання документів та здійснення робіт з газифікації будинків мають намір в АТ «Закарпатгаз». Для обговорення цих та інших питань на підприємство запросили представників будівельних кампаній.

Газифікація новозбудованих житлових багатоквартирних та індивідуальних будинків — актуальне питання для Закарпаття, — пояснює експертка з нерухомості Галина Бучко, — адже саме сюди з початку повномасштабного вторгнення росії переїхала велика кількість осіб з інших регіонів України. Окрім того, як стверджує експертка, через минулорічні відключення електроенергії людям принципово важливо, аби придбане житло було газифікованим.

За словами голови правління АТ «Закарпатгаз» Андрія Мицика, Закарпаття має розгалужену мережу як магістральних, так і розподільних газопроводів, що у разі потреби дозволить забезпечити область реверсним газом з Європи.

«Сьогоднішня задача підприємства у напрямку газифікації багатоповерхівок — оптимізувати процеси на різних рівнях, скоротити строки виконання робіт з моменту подачі заявки і до пуску газу у будинок, а також забезпечити прозорий ринковий рівень цін при наданні послуг з приєднання та газифікації», — зазначив Андрій Мицик.

За словами керівника підприємства, АТ «Закарпатгаз» змінило підходи до співпраці, а тому  запроваджує формат індивідуальних консультацій і періодичних зустрічей за круглим столом для вирішення нагальних питань. Підставою для пуску газу є: присвоєний особовий рахунок, підписані договори на розподіл газу та технічне обслуговування систем газопостачання. Жодних передоплат за розподіл природного газу не передбачається. Щодо плати за технічне обслуговування систем газопостачання, то вона лягає виключно на власника чи утримувача будівлі.

«Дуже радий, що потрапив на зустріч, адже є низка питань, що потребують розгляду, роз’яснення а інколи й коригування. А діалог — це завжди шлях до конструктиву та розвитку», — прокоментував представник будівельної компанії «Факел Україна» Василь Бровді.

Нагадаємо, що газифікацію як вторинного житла, так новобудов проводять виключно такі підприємства, що мають відповідну ліцензію. В Закарпатті флагманом таких робіт є Оператор газорозподільних мереж — АТ «Закарпатгаз». За останні 2 роки в Закарпатті було газифіковано майже 1000 об’єктів.

 

15 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів