На кордоні з Угорщиною службовий пес Закарпатської митниці спрацював на марихуану, ретельно приховану в кабіні вантажівки

Учора на митному посту «Тиса», що на українсько-угорському кордоні, кінологічна команда Закарпатської митниці запобігла незаконному ввезенню на митну територію України канабісу.

 

 Це сталося вранці, під час митного контролю вантажівки марки «Volvo» на реєстраційних номерних знаках Словенії з напівпричепом, якою кермував гр.Хорватії. У ході перевірки водійської кабіни інспектор-кінолог разом зі своїм чотирилапим помічником Джоні (бельгійська вівчарка) виявили на спальному місці в одязі перевізника паперовий пакет, в якому знаходилася невідома речовина зелено-коричневого кольору, за зовнішніми ознаками схожою на марихуану. Наркотик був акуратно розфасований у два поліетиленові пакети та захований у кишені шортів серед інших особистих речей хорватського водія.

Наразі Закарпатська митниця готує до правоохоронних органів повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки кримінального злочину, передбаченого статтею 305 КК України.

Нагадаємо, що канабіс (марихуана) має сильний психотропний ефект і діє як галюциногенна субстанція. Наркотик відноситься до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, заборонених до переміщення через державний кордон України.

 

Пресслужба Закарпатської митниці

 

16 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів