Манікюрний пил шкодить здоров’ю: припущення, факти, докази

Манікюрний пил шкодить здоров’ю: припущення, факти, докази

 

А ви знали? Понад 4 грами - це як повні дві столові ложки! Стільки пилу у середньому за день у манікюрному салоні! На столі, одязі, волоссі, шкірі та у повітрі – отож в нашому організмі! І це про здоров’я майстрів та відвідувачів!

Сучасну жінку годі й уявити без манікюру! Раз на місяць – запис до майстра 100%. А от, чи задумовувались клієнти салонів, яка ціна доглянутих нігтів? І мова не про вартість процедури…

Та й ніби всі ж знають, що це шкодить здоров’ю, а от на скільки - навряд! Виявляється, цей фактор був не вивчений до 2021 року. Уперше у світі офіційне дослідження пилу після манікюру провела саме компанія SHEMAX.

Науковці провели експеримент у звичайному кабінеті. Зразки пилу взяли з 8 клієнтів – середня кількість за робочий день майстра, який працював без використання витяжки. Уявіть, за цей час залишилося 4,17 г пилу тільки на столі!  А ще пилинки довго залишаються у повітрі.  

Довели (дивитися ТУТ) небезпеку манікюрного пилу не тільки для здоров’я майстра, а й відвідувачів – нігтьовий пил та хімічні речовини у його складі  провокують хвороби. А потім ми питаємо себе - звідки?

Мова про алергію, грибки, хвороби легеніві, очей, шкіри. Усе просто: при вдиханні повітря, манікюрний пил потрапляє у легені, частинки затримуються у верхніх дихальних шляхах, подразнюють їх, аж до запалення.

Але! Найбільш шкідливі – гострі мікрочастинки (менше 5 мкм), які потраплють у легені і сприяють виникненню пневмоконіозу. А їх понад 60%! 

Отож, небезпечні токсичні компоненти манікюрного пилу «отруюють» організм. 

Що ж робити? 

Використовувати майстрам спеціальні настільні або вбудовані витяжки! Не китайські, а якісні – SHEMAX, які поглинають понад 90% пилу. 

А ще змінювати одноразові маски після кожного клієнта та часто провітрювати приміщення! А красуням не йти в салон, де робоче місце не обладнане!100%

Ніхто не подбає про здоров’я краще, ніж ми самі!

З SHEMAX це легко!

 

22 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів