Київські правоохоронці провели слідчі дії з приводу затоплення метро

Київські правоохоронці провели слідчі дії з приводу затоплення метро

 

Йдеться про КП «Київський метрополітен», ПрАТ «Метробуд», структурні підрозділи КМДА та «Київавтошляхміст», як передає комунікаційний відділ столичної поліції. Про це на своєму онлайн-порталі повідомило інформаційне агентство Укрінформ, де регулярно публікуються свіжі новини Києва та інша актуальна інформація.

Конкретно у повідомленні комунікаційного відділу було вказано, що 13 грудня слідчі почали обшуки в згаданих вище установах Києва в рамках кримінального провадження, кваліфікованого як «Службова недбалість». Метою слідства є перевірка, чи були прорахунки на етапах проєктування, будівництва та експлуатації проблемної ділянки метро, а саме відрізку шляху між двома станціями: «Либідська» і «Теремки». В результаті перевірки мають також визначити, які особи відповідальні за вчинки, що стали причиною розгерметизації та затоплення тунелю.

Працівники поліції також звернули увагу на те, що станції метро були актуальні не тільки як маршрут для переміщення, а й як укриття, що кияни використовували під час оголошення повітряної тривоги. Через аварію, що трапилася у метро, люди були вимушені шукати інші, можливо менш безпечні способи, щоб сховатися під час сирени.

Також, як передають новини Києва сьогодні, правоохоронці намагаються зробити все можливе, щоб наземні транспортні шляхи були перерозподілені з метою розвантаження проїзду. Це повинно полегшити киянам пересування по місту.

Нагадаємо, що 8 грудня з міста Київ новини повідомляли про те, що 8 грудня міська влада скасувала рух поїздів на відрізку між станціями «Либідська» й «Теремки». Це відбулося через те, що тунель був розгерметизований, і крім цього, виникли тріщини в його стінах. Це призвело до того, що тунель було підтоплено, з приводу чого й було запроваджено досудове розслідування. Процесуальне керівництво ним наразі здійснює Київська прокуратура.

Актуальні новини Київ читайте тільки в перевірених джерелах. Щоб отримувати об’єктивну інформацію про життя столиці, інших міст України, а також всього світу, користуйтесь перевіреним джерелом інформації Укрінформ за посиланням https://www.ukrinform.ua/.

Також правоохоронці Києва 13 грудня провели обшуки в офісах «Київавтошляхміст» та організацій, що підпорядковуються цьому комунальному підприємству й були залучені до робіт на Південному мосту, де проводились аварійні роботи та ремонт. Обшук було проведено на підставі рішення суду, що було прийнято в межах провадження, яке розпочали після викриття факту про незаконне використання бюджетних коштів.

В результаті слідчих дій правоохоронці отримали документацію, у якій міститься інформація про виконання робіт на мосту. На цей момент матеріали досліджуються. Санкція статті, яку інкримінують в такому випадку, передбачає ув’язнення на термін до 8 років. Додатково особа, яка вчинила правопорушення, буде обмежена в можливості знаходитися на певних посади або вести діяльність певного характеру. Обмеження може бути встановлено на термін до 3 років. Щоб знати, як розвиватиметься ситуація в подальшому, читайте новини Київ сьогодні на Укрінформ.

 

22 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів