Свято «Коляди в старому селі» повертається!

Свято «Коляди в старому селі» повертається!

 

В Ужгороді, 3 січня 2024 року, в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту знову відбуватиметься культурно-мистецька акція, яку встигли полюбили закарпатці.

Обласне різдвяне свято – КОЛЯДИ В СТАРОМУ СЕЛІ – не проводилося кілька років через «ковідні» обмеження, а також через широкомасштабне вторгнення росії в Україну.

Нині колядники з міст і сіл усіх районів Закарпаття знову готуються приїхати до обласного центру, щоб порадувати різдвяним різноголоссям глядачів.

Гурти й окремі виконавці співатимуть колядки. Бетлегеми оживлятимуть біблійні епізоди з народження Ісуса Христа. Вони звучатимуть мовами різних національностей Закарпаття – поряд із українською, також і угорською, словацькою, румунською мовами.

На святі можна буде побачити, почути, придбати багато з того, чим славиться Закарпаття. Це і крафтові продукти (пряники, кіфлики, мед, чаї тощо), і найрізноманітніші сувеніри. Майстрині демонструватимуть мистецтво виготовлення ляльок-мотанок.

На гостей також чекають розваги й приємні сюрпризи.

Організатор свята – Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури, Закарпатський музей народної архітектури та побуту.

Співорганізатори – Закарпатський академічний обласний театр ляльок, Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр імені братів Ю-А. та Є. Шерегіїв.

Культурно-мистецька акція відбудеться за підтримки  Закарпатської ОДА-ОВА, Закарпатської обласної ради, департаменту культури Закарпатської ОДА-ОВА.

Початок о 12. 00 год.

 

29 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів