В Ужгороді запрацював «Екологічний острівець», тут за гроші прийматимуть відсортовані відходи

В Ужгороді запрацював «Екологічний острівець», тут за гроші прийматимуть відсортовані відходи
Про це інформує пресслужба міськради.

 

«Екологічний острівець» запрацював напередодні в Ужгороді, на вулиці Адама Міцкевича, 9. За словами директорки ТОВ «АВЕ Ужгород» Наталії Якубик, він є першим в Україні. На майданчику прийматимуть відсортовані відходи – папір, картон, пластик, скло, алюмінієві банки, металобрухт, батарейки.

Це – велика загороджена територія, щодня там знаходитиметься працівник «АВЕ Ужгород», який прийматиме від людей відсортовані відходи, за це можна отримувати гроші. Коли працівника нема, можна самостійно викинути відсортоване сміття, для цього є відповідні бокси.

Робота «острівця» допоможе й зі своєчасним вивезенням великогабаритних та ремонтних відходів, зменшенням, а згодом й унеможливленням накопичення відходів поряд з контейнерними майданчиками загального користування, адже тут прийматимуть і великогабаритні, ремонтні та  будівельні відходи.

До послуг мешканців навколишніх будинків – і звичайні контейнери, для побутових відходів.

Територію сьогодні оглянули голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай, міський голова Богдан Андріїв, начальник Ужгородської РВА Юрій Гузинець, заступник міського голови Євген Плавайко, депутат міської ради Віктор Качур, які поспілкувалися із керівництвом та працівниками АВЕ «Ужгород», схвально оцінили ініціативу, яку, до слова, підприємство реалізувало за власні кошти.

Разом із тим, у компанії наголошують – основна мета такого «Екологічного острівця», щоб люди зрозуміли:  сортування — це не тренд, а необхідність! Україна зараз на 46-му місці зі 109 країн через забруднення навколишнього середовища. На сміттєзвалищах накопичується понад 12,4 млрд тонн сміття, що забруднює довкілля отруйними речовинами та негативно впливає на наше здоров'я. Щороку кожен українець продукує від 300 до 500 кг відходів, з яких ТІЛЬКИ 15 кг йде на переробку.

 

30 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів