До уваги закарпатців! Уряд скасував мораторій на вимкнення комунальних послуг і нарахування пені за борги

До уваги закарпатців! Уряд скасував мораторій на вимкнення комунальних послуг і нарахування пені за борги
Кабінет міністрів України скасував заборону на припинення житлово-комунальних послуг, нарахування й стягнення неустойки (штрафів, пені) і стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги для населення в разі несплати.

 

Про це йдеться в постанові уряду від 29 грудня.

Мораторій на вимкнення комунальних послуг діятиме лише на окупованих територіях і там, де тривають бойові дії, ідеться в документі.

Окрім того, постановою на окупованих територіях заборонено нарахування плати за житлово-комунальні послуги з дати початку до дати завершення тимчасової окупації.

У разі тимчасової відсутності в житловому приміщенні споживача й інших осіб понад 30 календарних днів, постачальникам комунальних послуг потрібно надати заяву й документальне підтвердження в електронній чи паперовій формі. Такими документами можуть бути довідки з місця тимчасового проживання, роботи, лікування, навчання, проходження військової служби (зокрема отримані в іноземній державі), відбування покарання тощо.

Також не вимикатимуть ЖКП за борги, якщо нерухоме майно споживача було пошкоджено внаслідок бойових дій. Про такий випадок власник має поінформувати виконавця комунальної послуги.

 

15 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів