Загибель коня від сказу вперше за останні кілька років зафіксували на Закарпатті

Загибель коня від сказу вперше за останні кілька років зафіксували на Закарпатті
Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

 

Подія трапилася у м. Виноградів Берегівського району напередодні. Відтак, 10 січня 2023 року, відповідно звіту про дослідження патологічного (біологічного) матеріалу випробувального центру Закарпатської регіональної державної лабораторії ГУ Держпродспоживслужби, встановлено діагноз сказ коня. Відомо, що тварина перебувала у приватному господарстві та утримувалася в задовільних умовах. Коли сталося інфікування тварини сказом, поки не відомо. Наразі ведеться епізоотичне розстеження даного випадку.

З метою координації заходів з локалізації та ліквідації сказу заплановано проведення засідання ДНПК при Берегівській районній адміністрації, на якому буде затверджено план заходів з попередження поширення та ліквідації сказу на території м. Виноградів, Берегівського району.

 Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області звертає увагу власників домашніх тварин! Вакцинація проти сказу (антирабічна вакцина) є доступною і безкоштовною! Власникам тварин потрібно звернутися в дільничні лікарні ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області. У разі візиту лікарів ветеринарної медицини до приватних дворогосподарства з метою вакцинації - не перешкоджати та впускати спеціалістів для здійснення профілактичних методів.

 

11 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів