221 тис тонн гуманітарних вантажів, направлених в Україну під час війни, оформили закарпатські митники

221 тис тонн гуманітарних вантажів, направлених в Україну під час війни, оформили закарпатські митники
Про це інформує пресслужба Закарпатської митниці

 

Від початку повномасштабної війни, яку веде росія проти України, через митні пости зони діяльності Закарпатської митниці в Україну надійшло 221 тис тонн гуманітарних вантажів.

Зокрема, в якості гуманітарної допомоги завозились лікарські засоби, медичне обладнання, продукти харчування, військове спорядження, одяг, взуття тощо.

Найбільше гуманітарної допомоги надійшло з Італії, Словаччини, Німеччини, Угорщини та Чехії.

Зазначимо, що уряд максимально спростив оформлення гуманітарної допомоги, яка безперешкодно пропускається на митну територію України. Так, наразі гуманітарну допомогу можна декларувати під час перетину кордону шляхом заповнення простої декларації у паперовому вигляді або заповнення та подачі такої декларації онлайн за посиланням: https://good.gov.ua/

 

Нагадаємо, що 1 грудня 2023 року набрала чинності постанова Кабміну України, яка передбачає низку змін при переміщенні вантажів гуманітарної допомоги через митний кордон України.

Водночас запрацювала Автоматизована система реєстрації гуманітарної допомоги, яка надає можливість подати декларацію в електронному вигляді. Але до 1 квітня 2024 року ще діятиме перехідний період: дозволяється пропуск товарів без використання автоматизованої системи, тобто шляхом подання у паперовому вигляді декларації про товари, що визнаються гуманітарною допомогою.

Наразі для перевезення гуманітарного вантажу необхідно подавати тільки декларацію, в якій вказаний отримувач, донор, транспорт і товар, що переміщується. Форма декларації затверджена Додатком до постанови Кабміну від 05 вересня 2023 р. №953 (зі змінами).

Закарпатська митниця завжди сприяє волонтерам у їх допомозі українській армії та громадянам. Для отримання детальної інформації щодо порядку ввезення гуманітарних вантажів на митну територію України, можна скористатись посиланням: https://zk.customs.gov.ua/humanitarna_dopomoha_new

 

15 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів