У Мукачеві завтра запрошують долучитися до утворення живого ланцюга єдності на День Соборності України

У Мукачеві завтра запрошують долучитися до утворення живого ланцюга єдності на День Соборності України
Що для цього потрібно? Відчувати себе українцем, вміти співати державний та духовний гімн України та прийти в центр міста у понеділок, 22 січня о 15.30.

 

"Обов’язково приходьте з державною символікою — прапорцями, прапорами чи синьо-жовтими стрічками.

Ланцюг єдності утворимо на центральному мосту через Латорицю та розгорнемо там великий український стяг й разом заспіваємо гімн. До зустрічі!

Довідково: Перший “живий ланцюг” в Україні утворили 21 січня 1990 року – в переддень 71-ї річниці проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Тоді мільйони українців взялися за руки, з’єднавши в такий спосіб Івано-Франківськ (через Львів) і Київ. Ця акція стала яскравим проявом єдності, прагнення українського народу до свободи, а також однією з наймасштабніших такого роду у світовій історії. Організували її патріотичні сили. Початок ланцюга в Івано-Франківську зумовлений тим, що саме це місто 1919 року було столицею ЗУНР. Перший “ланцюг єдності” простягнувся на близько 700 кілометрів.

Відтоді щороку на День Соборності України, 22 січня, люди стають у “живий ланцюг”, щоб нагадати українцям про дві дати в історії української державності – 22 січня 1918 року, коли Центральна Рада ухвалила Четвертий Універсал, та 22 січня 1919 року, коли відбулося об’єднання УНР та ЗУНР в одну державу. Під час акції активісти створюють “живі ланцюги” в різних містах України, які зберігають своє значення та є символом єднання української нації", пише Мукачівська міськрада.

 

21 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів