Чай матча: що це таке і в чому його користь

 Чай матча: що це таке і в чому його користь

 

Курс на здоровий спосіб життя став справжнім трендом останніми роками. Не дивно, що в продажу з'явилося безліч товарів із приставкою «еко», а багато харчових продуктів, які раніше можна було знайти лише в спеціалізованих веганських магазинах, облаштувалися на полицях мас-маркету. Особливу увагу серед любителів ЗСЖ отримали китайські та японські чаї. У чайній карті ресторанів і молодіжних кав'ярень часто присутній зелений чай матча — один з улюблених напоїв японців, які славляться своїм довголіттям. Крім традиційного способу заварювання, порошок яскраво-зеленого кольору додають у коктейлі, смузі, фруктові фреші та випічку.

Особливості вирощування

Чайне листя matcha — це скарбниця мікро- і макроелементів, вітамінів і мінералів. Такий багатий набір корисних речовин зумовлений специфікою вирощування рослини. Кущі вкриваються сонцезахисними сітками, щоб уповільнити процес фотосинтезу та посилити вироблення хлорофілу. Саме тому листя набуває насиченого трав'яного відтінку. Для поліпшення смакових якостей зібрану сировину пропарюють і висушують у затінених камерах, що добре провітрюються. Останній етап — подрібнення сухого листя до стану пудри. За такої технології смак матча виходить концентрованим і багатогранним, з легкими вершковими нотками.

Корисні властивості

Говорити про корисність matcha можна нескінченно. Наявність у складі кофеїну дозволяє напою стати відмінною альтернативою каві, але, на відміну від останньої, зелений чай не спричиняє тривожності та посиленого серцебиття через вживання у великих дозах. Навпаки, дає приплив бадьорості та енергії на тривалий час, підвищуючи концентрацію уваги. Великий вибір чаю матча представлено в інтернет-магазині важливих штук MAUDAU, від елітних сортів до бюджетних варіантів. Що ще буде цікаво знати про матча:

  1. зміцнює імунну систему, протидіючи зараженню організму вірусними та бактеріальними інфекціями;
  2. зміцнює серцево-судинну систему — додавання чаю до раціону на регулярній основі дозволяє знизити ризик інсульту та серцевого нападу;
  3. активізує мозкову активність — напій рекомендують вживати при сильних розумових навантаженнях, що сприяє покращенню пам'яті, продуктивності мозку та стійкості до стресових ситуацій;
  4. антиоксидантний ефект — у переліку природних антиоксидантів матча випереджає визнаних «борців» із вільними радикалами: гранат, чорницю, шпинат;
  5. допомагає скидати зайву вагу — завдяки жироспальним функціям і здатності прискорювати метаболізм, чай матча часто включають до програм схуднення та детоксу.

Зелений порошок успішно використовують у косметології. Маючи протизапальні та заспокійливі властивості, маски з матча зменшують почервоніння на шкірі, роблячи її свіжою й здоровою.

 

22 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів