7 років позбавлення волі – вирок суду мешканцю Ужгородщини за незаконне переправлення військовозобов’язаного до Словаччини

На підставі угоди про визнання винуватості, укладеної з прокурором Ужгородської окружної прокуратури, місцевого мешканця засуджено до 7 років позбавлення волі за незаконне переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

 

 

Водночас, за рішенням суду, чоловіка позбавлено права протягом року обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, а належне особі майно підлягає конфіскації.

Прокурор довів, що мешканець с. Гута підшукав громадянина призовного віку та мав незаконно переправити його до Словаччини за оплату. Для цього спланував маршрут руху лісистою територією в Ужгородському районі, яка пролягає уздовж лінії кордону. Обвинувачений надав «клієнту» усю необхідну інформацію, зокрема щодо розташування прикордонних нарядів і шляхів їх обходу, та отримав від нього оплату – 500 доларів США.

Після цього чоловіка викрили та затримали. Трапилося це наприкінці липня 2023 року. Наразі чоловік вину в інкримінованому йому злочині визнав повністю.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

 

25 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів