На Тячівщині - масштабний зсув ґрунту, процес ще триває

На Тячівщині - масштабний зсув ґрунту, процес ще триває
На 10,5 гектарах лісу пошкоджено сотні дерев

 

Як повідомляє Карпатський лісовий офіс, протягом останніх днів на Закарпатті спостерігаються рясні опади, які спровокували паводки й серйозне розм?якшення ґрунтів. У зв?язку з цим, на території філії «Мокрянське лісомисливське господарство» лісівниками виявлено проходження зсувних процесів ґрунту із деревостанами.
Попередньо, загальна пошкоджена площа становить 10,5 га, але процес зсуву ґрунту триває. Через це виникає критична загроза перекриття доріг та річок на Тячівщині, що може призвести до завдання шкоди дворогосподарствам.

Як повідомляється, у результаті зсуву пошкоджено сотні дерев. Схожа ситуація з підтопленнями була зафіксована ще в 1998 році. Тоді паводком зносило житлові будинки та місцеві дороги.

Наразі на місці події працюють лісівники спільно з працівниками ДСНС та представники Закарпатської ОВА, йдеться у повідомленні.

Як раніше повідомили в ГУ ДСНС України в Закарпатській області, 25 січня, о 10:45, до ДСНС Закарпаття надійшло повідомлення про зсув ґрунту на площі орієнтовно 10 га в лісовому масиві у селі Красна Дубівської громади Тячівського району. Загрози житловим будинкам немає, підрозділи ДСНС не залучалися. На 26 січня заплановано засідання районної комісії ТЕБ та НС.

 

26 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів