Щодня державний кордон патрулюють 20 службових собак з Мукачівського прикордонного загону

Щодня державний кордон патрулюють 20 службових собак з Мукачівського прикордонного загону
77 кінологів та 81 собака несуть службу в Мукачівському прикордонному загоні. Про це Суспільному розповів начальник служби кінологічного забезпечення Владислав Голубішин.

 

За словами Владислава Голубішина, великі породи собак, такі як німецька та бельгійська вівчарки використовують для затримання правопорушників. Джек-рассел-тер’єрів та фокстер'єрів тренують на пошук та виявлення вибухових речовин, зброї та контрабанди.

Інструктор кінологічного відділення Ярослав Крекін каже: першою його собакою була бельгійська вівчарка. Далі ж почав працювати з меншою породою.

"Працюю вже 8 років. Ішов на службу і знав, що буду кінологом, бо мені це дуже подобається Була бельгійська вівчарка малінуа. Теж дуже активні гарні собаки. Це фокстер'єр — маленька порода, бельгійська вівчарка — велика порода, дуже активна, з ними цікаво працювати. Бона спеціальна пошукова собака, а бельгійська собака була на виявлення та затримання правопорушників", — розповідає Ярослав Крекін.

Як розповів прикордонник Мукачівського загону Ярослав Зайцев, його собака Джина породи джек-рассел-тер’єр шукає вибухові речовини, зброю та боєприпаси. Ярослав і Джина працюють у парі близько року.

"Перед заступанням на службу проводимо з нею тренування. І протягом дня ще два тренування проводимо. Собаку неможливо обманути. Треба завжди довіряти собачці і буде все добре", — каже Ярослав Зайцев.

Начальник служби кінологічного забезпечення Владислав Голубішин зазначає, що з 81 службової собаки, 43 — охороняють зелений кордон, решта — працюють із кінологами під час огляду автомобілів та громадян, які перетинають пункти пропуску.

"У розшуках прикордонної служби найчастіше використовується німецька вівчарка, а також бельгійська вівчарка малінуа. Для спеціальних пошуків наркотичних виробів, тютюну та вибухівки використовують маленькі породи — джек-расел, фокстер'єр", — додає Владислав Голубішин.

 

27 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів