Закарпатські ветерани та члени їхніх родин можуть отримати гранти на відкриття власної справи від Міжнародної організації праці

Закарпатські ветерани та члени їхніх родин можуть отримати гранти на відкриття власної справи від Міжнародної організації праці
Про це інформує Закарпатська ОВА.

 

Це передбачає проєкт «Партнерство для підвищення рівня зайнятості та інтеграції на ринку праці Закарпатської області», який у регіоні за фінансування Уряду Данії реалізовує громадська організація «Неємія».

 У межах ініціативи демобілізовані захисники та їхні сім’ї матимуть можливість під керівництвом ліцензованих наставників безоплатно пройти навчання. П’ятеро з них отримають фінансову підтримку в розмірі до 3 тисяч доларів.

До обговорення нового проєкту МОП, який сьогодні в Ужгороді презентували для близько 50 ветеранів та членів їхніх родин, долучилися Петро Добромільський - заступник голови Закарпатської ОДА та керівник «Ветеранського простору ВДОМА» Руслан Пишка.

 «Зараз ми намагаємося використовувати всі можливості для посилення підтримки наших захисників та їхніх рідних. Найперше – прагнемо запускати такі проєкти, котрі сприятимуть легшій адаптації до мирного життя та дадуть можливість реалізувати свій підприємницький потенціал. Зокрема, спільно з партнерами втілюємо дві цільові програми підтримки», – відзначив Петро Добромільський.

Учасники проєкту «Партнерство для підвищення рівня зайнятості та інтеграції на ринку праці Закарпатської області» під час групових навчальних сесій детально вивчатимуть організаційні форми бізнесу, оптимальні групи оподаткування, реєстрацію підприємництва та звітності тощо. Також вони зможуть здобути чи розвинути навички започаткування й ефективного ведення підприємницької діяльності.

Ініціатива МОП спрямована на розвиток та діджиталізацію освітніх курсів для здобуття найбільш актуальних професій. Окрім того, її мета – розширити співпрацю між різними зацікавленими сторонами задля покращення можливостей працевлаштування та сприяння інтеграції людей на ринку праці в Закарпатській області.

 

 

27 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів