«Хрести Героя» для полеглих бійців «Закарпатського легіону»

«Хрести Героя» для полеглих бійців «Закарпатського легіону»
128 ОГШБр продовжує традицію вшанування рідних і близьких героїв, котрі віддали життя за Україну

 

Почесний захід відбувся в селищі Середнє на Мукачівщині в храмі «Успіння пресвятої Богородиці» Української греко-католицької церкви. Із рідними загиблих бійців 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади зустрілися керівники військової частини, священнослужителі, представники місцевої влади.

Своєрідного символізму і урочистості події додала вишикувана почесна варта пластунів Ужгорода.

Після хвилини мовчання священники Української греко-католицької та Православної церкви України провели екуменічне богослужіння, відтак рідним кожного загиблого вручили почесний орден – «Хрест Героя».

У заході взяли участь родини кількох десятків бійців бригади, котрі віддали свої життя за Україну з початку повномасштабної війни, – батьки, дружини, діти, котрі спілкуються, підтримують одне одного. Для присутніх дітей волонтери та ветеран бригади майор Оксана Чудновська влаштували навчально-пізнавальні заходи, в тому числі розпис гіпсових фігур у формі шеврона 128 ОГШБр.

«Хрест Героя» – це нагорода, яку започаткували побратими з 24 окремої механізованої бригади ім. короля Данила спільно з Всеукраїнським об’єднанням «Ми Українці» для вшанування пам'яті і подвигу загиблих у війні з росією побратимів. Дані про кожного нагородженого військовослужбовця записуються в «Книгу пам’яті».

«Ми впевнені, що кожен гірський штурмовик пам’ятає і пам’ятатиме побратимів, які назавжди в строю. Українці не забудуть нікого», – наголосив один із організаторів заходу капітан Борис Кондратюк.

У майбутньому заходи із вшанування полеглих героїв бригади будуть продовжені.

 

 

28 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів