Протягом двох тижнів в Ужгороді триватиме виставка робіт Наума Рєпкіна "Два покоління"

Протягом двох тижнів в Ужгороді триватиме виставка робіт Наума Рєпкіна "Два покоління"
Її відкрили в обласному музеї імені Й.Бокшая.

 

45 картин представили на виставці “Два покоління” в Ужгороді, яку присвятили пам'яті художника та засновника благодійного фонду "Художники — дітям" Наума Рєпкіна. Про це розповів Суспільному організатор виставки, син Наума Євген Рєпкін. За словами Євгена Рєпкіна, у виставкових залах також експонувалися твори членів родини художника — його сина та дружини сина.

“Ми зробили, як кажуть, об'єднану виставку в честь батька, якого десять років, як не стало. Ми продовжуємо його справу, в нас благодійний фонд, студія художньої галереї і працюємо далі вже, як сім'я Рєпкіних, а під об'єднанням Антона Кашшая, творче об'єднання Антона Кашшая. Представлено 45 картин батька з 60-70-80 років, так званий золотий фонд. Ті картини, які стояли в музеї, вони представлені як історичний факт нашого Закарпаття. Тут багато різних іноземних, де батько робив експозицію і так далі. На сьогоднішній день — це золотий фонд Наума. Тематика, в основному, ліричний закарпатський пейзаж та архітектура нашого Закарпаття, нашого міста, нашої України”, — розповідає Євген Рєпкін.

Відкрили виставку в Закарпатському художньому музеї імені Йосипа Бокшая. Триватиме вона два тижні.

“З Наумом Захаровичем ми знайомі були з 90-тих років і на відкритті і його фонд “Художники — дітям”, був створений, коли “Дорога життя” в 1999 році, але буквально на тиждень раніше. Ми його вітали з народження його фонду, а він привітав “Дорогу життя”, подарував красиву роботу і багато років він нам допомагав, багато було зреалізовано проєктів, одна з них - це спеціально пристосована одиниця, для неї він робив свою виставку в Голландії, багато його робіт й зараз висять у нас в актовій залі, які віддала сім'я Наума Захаровича. Аукціони різноманітні, де виручені кошти, були спрямовані на підтримку діяльності нашого центру. Я завжди з приємністю згадую і буду згадувати цю людину, вона була світла, дуже багатогранна, дуже сильна особистість”, — додає директор благодійного фонду "Дорога життя" Олег Кириленко.

 

29 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів