У Мукачеві дружині загиблого гвардійця вручили його медаль «За військову службу Україні»

У Мукачеві дружині загиблого гвардійця вручили його медаль «За військову службу Україні»
Маріуполець Дмитро Мазний вступив до лав полку «Азов» у 2014 році. Хлопець воював в одній з найгарячіших точок того часу – селище Широкине. Згодом Дмитро звільнився і почав будувати кар’єру музиканта. На початку великої війни Дмитро повернувся в підрозділ і став кулеметником.

 

 

«Він був справжнім патріотом і не міг залишатись осторонь у той час, коли рідному місту і всій Україні загрожувала небезпека. Він мав бойовий досвід і хотів разом зі своїм підрозділом відбивати наступ ворога», – згадує вдова нацгвардійця Оксана Смирнова.

Декілька місяців Дмитро Мазний воював в оточеному Маріуполі, до останнього обороняв «Азовсталь». Під час одного з боїв отримав поранення не сумісні з життям. Загинув зі зброєю в руках. Указом Президента України за особисту мужність і самовідданні дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, зразкове виконання службового обов’язку нагороджений медаллю «За військову службу Україні». Нагороду Оксані, котра сьогодні живе в Мукачеві, вручив голова Мукачівської районної державної адміністрації Едгар Токар.

 

«Прийміть щирі співчуття і слова подяки. Ваш чоловік віддав найцінніше, що є в кожної людини – своє життя заради свободи кожного українця і всієї Батьківщини. Неможливо описати словами ту вдячність і повагу, яку ми висловлюємо кожному українському воїну», – зазначив Едгар Токар.

 

31 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів