Проєкт USAID встановить модульні будівлі для модернізації пунктів пропуску на кордоні з Угорщиною та Словаччиною

Проєкт USAID встановить модульні будівлі для модернізації пунктів пропуску на кордоні з Угорщиною та Словаччиною
Про це повідомила пресслужба Закарпатської митниці

 

У рамках реалізації Проєкту USAID «Економічна підтримка України» на двох митних постах – «Ужгород-автомобільний» і «Астей», що у зоні діяльності Закарпатської митниці, буде встановлено сучасні модульні конструкції для здійснення митно-прикордонного контролю та санітарні модульні споруди.

Роботи  розпочнуться у лютому-березні п.р. Після їх завершення кожна модульна будівля матиме електропостачання, систему освітлення, телефонний та інтернет-доступ, опалення, кондиціонування та меблі. Всього заплановано замінити 34 модульних конструкцій.

Цьому передували робочі зустрічі з представниками проекту USAID, в ході яких проведено обстеження пунктів пропуску для автомобільного сполучення «Ужгород - Вишнє-Нємецьке», «Лужанка – Берегшурань», «Чоп (Тиса) – Захонь». Тож, на сьогодні вже вдалося оновити освітлення навісу пасажирської ділянки м/п «Ужгород-автомобільний», замінити перед пунктами пропуску 66 із 163-х дорожніх знаків, отримати 282 дорожніх водоналивних пластикових бар’єрів, 2-х товарних ваг. Також вже узгоджено закупівлю для потреб м/п «Ужгород-автомобільний» електричного автонавантажувача тощо.

Крім цього, заплановано на м/п «Астей» влаштування навісу для ваг товарних із використанням швидко монтованих конструкцій; на м/п «Тиса» - заміна шлагбаумів, поточного ремонту дорожнього покриття, ремонт та обслуговування інженерного обладнання (санвузлів, прочистка каналізації), ремонт фасадів будівель тощо.

 

Довідково: З метою модернізації пунктів пропуску, що на кордоні України з Польщею, Угорщиною, Румунією, Молдовою та Словаччиною, впродовж 2023-2026 років Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) передбачено виділення 115 млн доларів на розвиток прикордонної інфраструктури та збільшення обсягів торгівлі, зокрема, експорту зерна. До слова, перша партія таких будинків вже встановлена на одному з пунктів пропуску Волинської митниці.

Безперечно, оновлення пунктів перетину кордону сприятиме ефективнішому вивезенню зернових на міжнародні ринки. Закарпаття – один із стратегічно важливих регіонів з експорту агропродукції. Тож для  України в цілому, яка є однією з провідних світових експортерів зерна, це не тільки сприяє зміцненню економіки країни, але й відіграє ключову роль у запобіганні глобальній продовольчій кризі.

 

03 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів