За заволодіння близько 1 млн грн на ремонті лікарні у Перечині судитимуть очільника товариства

Перечинський відділ Ужгородської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт щодо директора товариства з обмеженою відповідальністю за фактами заволодіння чужим майном у великих розмірах під час воєнного стану, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом та службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 366 КК України).

 

За даними слідства, підрядник шляхом зловживання службовим становищем незаконно заволодів грошовими коштами з місцевого бюджету на ремонті лікарні у м. Перечин. Збитки громаді від протиправних дій підприємця склали майже 756 тис. грн.

Йдеться про реконструкцію одного з корпусів медзакладу, заміну вікон в іншому та капітальний ремонт системи опалення.

Встановлено, що обвинувачений фальсифікував будівельну документацію, вносячи туди завідомо неправдиві дані щодо обсягів та вартості виконаних робіт. Деякі з них зовсім не виконали або ж виконали з порушеннями будівельних норм.

У подальшому очільник товариства здійснив ряд фінансових операцій для легалізації (відмивання) неправомірно отриманих коштів. Зокрема, переводив їх на депозитні рахунки, а також розраховувався із ФОПом за нібито проведені роботи на об’єктах, хоча підприємець не надав обвинувачуваному жодних послуг.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі відділення поліції №1 Ужгородського РУП та СУ ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу обласного Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

 

03 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів