Верховна Рада продовжила дію воєнного стану і мобілізації

Верховна Рада продовжила дію воєнного стану і мобілізації
Верховна Рада України продовжила до 13 травня 2024 року дію воєнного стану та загальної мобілізації.

 

За закон "Про затвердження Указу президента України "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні" (реєстраційний номер 10456) проголосувало 335 народних депутатів України, інформує УНІАН.

В указі, який затверджено законом, сказано, що у зв’язку з тривалою широкомасштабною збройною агресією РФ проти України, на підставі пропозицій РНБО України, продовжено дію воєнного стану в Україні з 5 години 30 хвилин 14 лютого 2024 року строком на 90 діб, тобто до 13 травня 2024 року.

Міністерство закордонних справ України має поінформувати генерального секретаря ООН та офіційних осіб іноземних держав про продовження строку дії воєнного стану в Україні, про обмеження прав і свобод громадян, що є відхиленням від зобов’язань за міжнародним пактом про громадянські та політичні права.

Також народні депутати проголосували за закон "Про затвердження Указу президента України "Про продовження строку проведення загальної мобілізації" (реєстраційний номер 10457). Документ підтримали 323 нардепи.

Передбачено, що у зв’язку з триваючою широкомасштабною агресією Росії проти України та з метою забезпечення оборони держави, підтримання боєздатності ЗСУ та інших військових формувань передбачено продовжити з 14 лютого 2024 року строк  проведення загальної мобілізації на 90 діб. 

 

06 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів